Wednesday, 3 May 2017

Parti hari lahir budget

sebahagian tetamu
Assalamualaikum..


Sebenarnya tempoh antara mac hingga mei setiap tahun merakamkan banyak cerita kita sekeluarga...berderat bermula mac dengan birtday ummi , adik dan baba . Ammar pula yang lahir di hari israj dan mikraj ..diikut 1 Mei yang merupakan  ulang tahun perkahwinan baba dan ummi...(hi hi hi)...

baba Ammar buang tabiat

So, bagi mengenangkan saat-saat gemilang ini dalam kesederhanaan kami buatkan majlis untuk kanak - kanak di kawasan kejiranan ini.Atas nama " harijadi Tasneem dan Akim' (sepupu Tasneem). Lagipun bukan selalu.

Walaupun bukan selalu tetap dalam kos budget tau. Rasa ini adalah yang kali kedua buat macam ni. Yang tahun sebelum ni lebih ramai dan hadiah lebih banyak. Memandangkan tahun ini banyak benda naik maka 'more save' la yea. Asal 'happening'.. 

Belon - belon lebih sikit. Gunakan bunga-bunga sikit untuk hiasan lebih kaw. Gambar goodies lupa nak ambil. Isinya biasa sahaja iaitu pensel, pemadam dan makanan ringan. Dan ummi juga sediakan sedozon buih sabun untuk kanak - kanak kecil ..Maka sambil mak bapa makan, anak - anak pula meniup buih sabun.Bagi kanak-kanak yang berumur 9 tahun hingga 12 tahun pula ummi buatkan permainan mencari harta karun. Seronok pula tenguk budak-budak ni membaca arahan di kad soalan . Semua berjalan cepat dan berlari-lari bagi mengejar masa .

cepat-cepat ..cari benda tersembunyi


Pemenang ada hadiah, itu sudah pasti. Dan bagi yang tidak menang pun ummi tetap bagi hadiah, hadiah kerana menyertai. Bagi kanak-kanak kecil yang tak bermain pun dapat hadiah.

Sebelum pulang setelah lewat petang, jiran-jiran berpesan .."tahun depan buat lagi Kak Yu.."
ummi jawab, " insyaallah."


Ni gambar yang di ambil pada hari berikutnya. Sebelum dikemaskan seperti asal sempat lagi Tasneem bergambar.

Begitulah sahaja..secebis memori untuk dikenangkan  ..

No comments:

Post a Comment